“Ik teken, schilder en fotografeer vanuit de behoefte om een gevoel, gedachte of herinnering vast te leggen. Om iets vluchtigs en ongrijpbaars te tonen.

Muziek is voor mij een grote inspiratiebron. Bepaalde liedjes of songteksten roepen een beeld op, dat ik vervolgens probeer te vertalen naar het doek of het papier. Gaandeweg ontstaan er soms dingen die maken dat het eindresultaat anders is dan ik in eerste instantie voor ogen had. Het is een dialoog tussen mij en het medium. Zo blijft er ook ruimte voor onverwachte, nieuwe dingen.

Tijdens het werken heb ik de neiging om geheel in mezelf te keren. Dit heeft er onbewust toe geleid dat veel figuren in mijn schilderijen hun ogen gesloten hebben.

Naast het creëren van eigen werk, geef ik sinds 2011 met veel plezier schilderles aan volwassenen. Mensen voelen soms een drempel om te gaan schilderen en denken dat ‘talent’ een pré is. Dat vind ik jammer. Wie wil schilderen, moet schilderen. Die ‘wil’ is wat mij betreft de enige voorwaarde.

Op dit moment volg ik de opleiding tot docent Beeldende Kunst en Vormgeving, aan de Willem de Kooning Academie.”

Heb je vragen over mijn werk, of ben je geïnteresseerd in de schildercursus? Neem contact met mij op via onderstaand formulier:

    naam

    e-mail

    Onderwerp

    bericht